To døde etter utbruddet av mutert virus i Nordre Follo

Den britiske varianten av coronaviruset er påvist i Nordre Follo. Hele kommunen stenges ned fram til onsdag, og innbyggerne bes om ikke å reise noe sted.

Hele kommunen stenges ned fram til onsdag, og innbyggerne bes om ikke å reise noe sted. Foto: Torstein Bøe / NTB
Hele kommunen stenges ned fram til onsdag, og innbyggerne bes om ikke å reise noe sted. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Dette er en alvorlig og uoversiktlig situasjon, sa ordfører Hanne Opdan (Ap) på en hasteinnkalt pressekonferanse om mutantutbruddet fredag.

Ifølge kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold er det bekreftet to tilfeller av den britiske virusmutasjonen på Langhus bo- og servicesenter i Nordre Follo. De to som har fått påvist det muterte viruset, er begge døde, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI). Begge var over 90 år gamle.

Viruset kan ha spredt seg til en barnehage, skriver Helsedirektoratet i en pressemelding fredag.

Høie: Fryktet og forventet

Helseminister Bent Høie (H) beskriver situasjonen som alvorlig.

– Dette er en situasjon som vi har fryktet og forventet at kunne skje. Dette er det første eksemplet på at det er en spredning av dette viruset i Norge hvor vi ikke kjenner smitteveien, sier Høie i en pressemelding.

– Dette viser hvor viktig det er at vi opprettholder de nasjonale tiltakene og innreiserestriksjonene med karanteneplikt, understreker han.

Utbruddet bekymrer også avdelingsdirektør Line Vold ved FHI.

– Dette er alvorlig, siden vi foreløpig ikke har funnet noe kjent smittevei, for eksempel til reisende fra Storbritannia, for dette utbruddet, sier Vold i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer