To av ti drikker mindre enn før pandemien

To av ti nordmenn drikker mindre alkohol enn tidligere etter at landet ble rammet av koronapandemien. Færre enn en av ti drikker mer.

To av ti svarer at de drikker mindre nå enn før pandemien rammet. Særlig unge oppgir at alkoholkonsumet har gått ned. Foto: Gorm Kallestad / NTB
To av ti svarer at de drikker mindre nå enn før pandemien rammet. Særlig unge oppgir at alkoholkonsumet har gått ned. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

I gjennomsnitt for hele pandemien svarer 8 prosent at de har et høyere alkoholkonsum. 21 prosent oppgir lavere konsum enn før pandemien, ifølge Norsk koronamonitor fra Opinion.

– Hver måned siden sommerferien i fjor oppgir stadig flere lavere alkoholkonsum. Den nasjonale skjenkestoppen, som opprinnelig ble innført i august, er nok en vesentlig årsak, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

75.000 nordmenn er spurt gjennom hele perioden om alkoholinntaket er høyere, lavere eller uendret den siste uken sammenlignet med en normal uke før pandemien.

Ubetydelig endring

De fleste som svarer at de drikker enten mer eller mindre, oppgir at endringene er ubetydelige.

Det er likevel flere som oppgir et høyere alkoholkonsum som sier at endringene er betydelige (32 prosent) sammenlignet med dem som har et lavere konsum (16 prosent).

Det er unge som i størst grad opplever endringer. 46 prosent av unge under 30 år sier at de drikker mindre nå enn før, mens 10 prosent sier at de drikker mer.

Økt salg på polet

Vinmonopolet hadde en vekst i fjor på 40 prosent sammenlignet med året før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer