To anmeldt for brudd på karanteneplikt etter å ha landet på Gardermoen

En mann i 50-årene fra Horten er anmeldt fordi han forlot karantenehotellet på Gardermoen før fullført karantene. En kvinne er også anmeldt for det samme.

Karantenehotellet Comfort Hotel Runway ved Oslo lufthavn, der folk i innreisekarantene må oppholde seg i sju dager. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Karantenehotellet Comfort Hotel Runway ved Oslo lufthavn, der folk i innreisekarantene må oppholde seg i sju dager. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Det opplyser Øst politidistrikt. Det er ikke aktuelt å pågripe mannen, som forlot hotellet på Gardermoen natt til søndag.

– Vi pågriper ikke folk for å forlate hotellene, men nøyer oss med anmeldelse, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til NTB.

Litt senere opplyser politiet at en kvinne i slutten av 60-årene som kom med fly til Norge natt til søndag, aldri sjekket inn på karantenehotellet.

– Hun ble hentet av en ventende bil på Gardermoen, men ble stanset av en politipatrulje på Vinterbro. Hun blir anmeldt for karantenebrudd og ilegges forelegg, opplyser politiet.

Riksadvokaten opplyste i fjor at bøtenivået for brudd på karanteneplikt skal ligge på 20.000 kroner.

Fra og med 29. mars må alle som kommer til Norge etter en såkalt «unødvendig» utenlandsreise i hotellkarantene. Der må man være i minst sju dager og betale en egenandel på 500 kroner per natt. Til nå har man kunnet teste seg ut av hotellet etter tre dager, men det blir det slutt på.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer