BEIRUT:

Tjenestemenn i Libanon settes i husarrest: Skal ha visst om eksplosjonsfare i seks år

Flere libanesiske tjenestemenn settes i husarrest etter de voldsomme eksplosjonene i Beirut. De skal i seks år ha visst om eksplosjonsfaren.

Et satellittbilde viser omfanget av skadene i Beirut havn etter de kraftige eksplosjonene tirsdag. Foto: Planet Labs Inc./AP/NTB scanpix.
Et satellittbilde viser omfanget av skadene i Beirut havn etter de kraftige eksplosjonene tirsdag. Foto: Planet Labs Inc./AP/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Ifølge AP er det ikke kjent hvor mange det onsdag ble aksjonert mot i kjølvannet av eksplosjonen. Beslutningen om å sette tjenestemennene i husarrest ble tatt på et regjeringsmøte, der det også ble innført to ukers unntakstilstand.

Reuters melder at flere høytstående tjenestemenn visste om eksplosjonsfaren i havna i mer enn seks år, uten å ta affære. Det var trolig et lager med ammoniumnitrat som stammet fra et skipsbeslag i 2014, som eksploderte.

Ber om handling

– Vi ber den militære ledelsen innføre husarrest for alle som organiserte lagringen av ammoniumnitrat i Beirut havn, sier informasjonsminister Manal Abdel Samad.

Det har ikke kommet meldinger som tyder på at eksplosjonen var noe annet enn en ulykke, men president Michel Aoun har lovet at de ansvarlige for ulykken skal straffes. Ifølge flere medier ble det svært eksplosive stoffet lagret uten nødvendige sikkerhetstiltak.

Ifølge Reuters blir alle tjenestemenn som var involvert i oppbevaringen og sikkerhetstiltakene i havna nå satt i husarrest. Den vil vare til etterforskningen har fått klarhet i hvem som hadde ansvaret for ulykken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer