Danmark:

Tivoli får rive berg-og-dal-bane etter dødsulykke

Tivoli Friheden i Aarhus i Danmark begynner neste uke rivingen av berg-og-dal-banen Cobra, der en 14 år gammel jente omkom i en ulykke i juli.

Tivoli Friheden i Aarhus i Danmark har fått tillatelse til å rive berg-og-dal-banen Cobra etter sommerens dødsulykke, der en 14 år gammel jente mistet livet. Arbeidet starter neste uke. Her er politi på stedet etter ulykken. Foto: Mikkel Berg Pedersen / NTB
Tivoli Friheden i Aarhus i Danmark har fått tillatelse til å rive berg-og-dal-banen Cobra etter sommerens dødsulykke, der en 14 år gammel jente mistet livet. Arbeidet starter neste uke. Her er politi på stedet etter ulykken. Foto: Mikkel Berg Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har fått lov til å demontere banen nå, og det starter vi med neste uke, sier tivolidirektør Henrik Raborg Olesen til Århus Stiftstidende.

Også en 13 år gammel gutt ble skadd i ulykken, der de to bakerste setene på en vogn brakk av. Berg-og-dal-banen er rundt 25 meter høy og har en makshastighet på opp mot 75 kilometer i timen, skriver Ritzau.

Dødsulykken, som skjedde 14. juli, etterforskes stadig av politiet og av Teknologisk Institut. Det er fortsatt uklart hva som forårsaket den. Attraksjonen har vært stengt siden.

Det er ikke første gang det skjer en ulykke med berg-og-dal-banen. I 2008 ble fire personer skadd i en ulykke.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer