Titusener demonstrerer på ny mot Netanyahu-regjeringen i Israel

Titusenvis av israelere har for fjerde helg på rad møtt opp for å demonstrere mot den mest ytterliggående høyreregjeringen i Israel noensinne.

For fjerde helg på rad demonstrerte tusenvis av israelere mot Benjamin Netanyahus nye regjering i Tel Aviv. Foto: AP Photo / Maya Alleruzzo, Pool)
For fjerde helg på rad demonstrerte tusenvis av israelere mot Benjamin Netanyahus nye regjering i Tel Aviv. Foto: AP Photo / Maya Alleruzzo, Pool) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

De største demonstrasjonene fant også denne lørdagen sted i Tel Aviv, men det var også protester i flere andre israelske byer.

Protestene fant sted dagen etter at sju mennesker ble drept utenfor en synagoge i Øst-Jerusalem, det verste enkeltangrepet mot israelere siden 2008. Mange demonstranter mintes ofrene med lys og et minutts stillhet.

I likhet med de foregående lørdagene var demonstrasjonene rettet primært mot regjeringens planer om juridisk reform. Forslagene vil svekke høyesterett ved å la nasjonalforsamlingen vedta lover som høyesterett har avvist, med simpelt flertall. De vil også gi regjeringen større makt til å utnevne dommere.

Titusenvis av israelere demonstrerte mot statsminister Benjamin Netanyahu og hans nye regjerings planer om å svekke rettsvesenet. Foto: AP / NTB
Titusenvis av israelere demonstrerte mot statsminister Benjamin Netanyahu og hans nye regjerings planer om å svekke rettsvesenet. Foto: AP / NTB Vis mer

Noen av demonstrantene bar på banner som beskrev statsminister Benjamin Netanyahu, sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir og andre regjeringsmedlemmer som «en trussel mot verdensfreden».

Andre demonstranter kritiserte Israels behandling av palestinere.

– Det finnes ikke noe demokrati med okkupasjon, sto det på et banner.

Forrige helg deltok over 100.000 demonstranter i protester mot regjeringen i Tel Aviv.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer