Tittelen glapp for Carlsen til tross for seier: - Jeg var både sliten og demotivert

Magnus Carlsen vant partiet mot Arjun Erigaisi i siste runde av sjakkturneringen i nederlandske Wijk aan Zee. Det var likevel ikke nok til å forsvare tittelen.

Magnus Carlsen spilte mot Arjun Erigaisi i siste runde av sjakkturneringen i Wijk aan Zee. Foto: Carina Johansen / NTB
Magnus Carlsen spilte mot Arjun Erigaisi i siste runde av sjakkturneringen i Wijk aan Zee. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Før turneringens siste dag lå Carlsen på delt 3.-plass med sju poeng. Nodirbek Abdusattorov fra Usbekistan ledet med åtte.

– Jeg må innrømme at jeg var både sliten og demotivert etter i går, både på bakgrunn av det jeg sa og hvordan jeg følte meg. Jeg sov litt dårlig og var ikke så veldig motivert, sa Carlsen til TV 2 etter søndagens avslutning.

I lørdagens parti mot Rameshbabu Praggnanandhaa rotet han bort seieren og ga seg selv et vanskelig utgangspunkt på turneringens siste dag.

Hjemmehåpet vant tittelen

Allerede før Carlsens parti var ferdig søndag, var tittelsjansene til nordmannen borte.

Anish Giri lå et halvt poeng foran Carlsen før turneringens siste dag. En gavepakke fra Richard Rapport ble tatt vare på av nederlenderen, som dro partiet i land.

Dermed tok Giri seg opp på 8,5 poeng. Det gjorde at Carlsen ikke kunne innhente ham, og det var også nok til å sikre tittelen ettersom Abdusattorov overraskende tapte for en annen nederlender, Jorden van Foreest.

Avsluttet sterkt

Carlsens sterke seier med svarte brikker mot Erigaisi holdt derfor kun til 3.-plass. 19-åringen fra India ga opp etter 56 trekk.

– Jeg prøvde ikke å spille bra. Jeg tenkte bare at jeg måtte vinne og det gikk til slutt. Det var nok mange ting som ble oversett i partiet, men jeg kjempet hele veien, sa Carlsen.

Den norske verdensmesteren har vunnet turneringen åtte ganger tidligere. I løpet av årets turnering tapte han for Giri og Abdusattorov, som tok de to første plassene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer