Tirsdag kommer nytt vaksinescenario – Norge ligger etter Norden

11 prosent av den norske befolkningen har fått minst én dose av koronavaksinen. Det er noe lavere enn våre nordiske naboer.

Foreløpig har mange kommuner langt større vaksinekapasitet enn det er behov for. FHIs oppdaterte vaksinescenario tirsdag vil fortelle mer om når for eksempel Bærum vaksinesenter vil bli fylt opp med vaksinemottakere og helsepersonell. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Foreløpig har mange kommuner langt større vaksinekapasitet enn det er behov for. FHIs oppdaterte vaksinescenario tirsdag vil fortelle mer om når for eksempel Bærum vaksinesenter vil bli fylt opp med vaksinemottakere og helsepersonell. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Mandag hadde vel 615.500 nordmenn fått minst ett stikk i armen med koronavaksine.

Ifølge det nøkterne vaksinescenarioet som ble publisert av Folkehelseinstituttet (FHI) 12. mars, skal alle voksne få tilbud om første vaksinedose innen midten av juli. Tirsdag oppdateres dette scenarioet.

– Det skal komme en oppdatert vaksineplan til uken, sannsynligvis på tirsdag. Men det kommer nok ikke store, dramatiske endringer, sa overlege Are Berg ved FHI lørdag.

Berg påpeker at det har vært en rekke forsinkelser, og at det vil komme nye. Vaksinescenarioene til FHI er basert på en stor økning i antallet vaksiner Norge mottar i månedene framover. Der det fram til uke 11 var distribuert 596.000 doser av Pfizer-Biontech-vaksinen i Norge, skal vi motta 580.000 bare i april, dersom FHIs planer slår til. I tillegg ventes det økning i leveransene av andre vaksiner.

Danmark flytter fram sluttdatoen

I Danmark har Statens Serum Institut beregnet at 11,8 prosent av befolkningen har fått første vaksinedose. 6,3 prosent er fullvaksinert, ifølge SSI. Mandag oppdaterte Sundhedsstyrelsen sitt scenario , hvor de spår at hele den voksne befolkningen skal være ferdigvaksinert i løpet av uke 29 – altså innen 26. juli. Det er en uke tidligere enn man hadde planlagt før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer