Tirsdag kan du spare nesten 30 kroner på å dusje til rett tid

Det ventes ny strømprisrekord tirsdag. Da vil strømprisen nå tidvis nesten 8,2 kroner per kWh, varsler strømselskapet Tibber.

(Foto: Terje Pedersen / NTB)
(Foto: Terje Pedersen / NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Årsaken er at gassprisen har skutt i været sammen med kull og olje. Det varsles store prissvingninger.

– Allerede i 10-tiden går strømprisen kraftig ned og vi ser strømpriser på 2,6 kr per kWh det meste av døgnet. Så med andre ord kan det lønne seg å hoppe over den lange og sørge for å lade elbilen i løpet av natten i stedet for morgentimene, sier strømprisekspert Joakim Salqvist i Tibber.

Han gir eksempel på at en dusj på ti minutter (dersom du ikke har vannsparende dusj) mellom klokken 7 og 8 tirsdag vil koste deg rundt 45 kroner. Hvis du dusjer enten mellom kl. 6 og 7 eller på kvelden rundt 20-tiden koster samme dusj deg 16 kroner.

Å lade elbilen din tirsdag med 40 kWh (en ganske vanlig ladeøkt) mellom midnatt og klokken 4 koster deg cirka 100 kroner. Å lade hybrid- eller elbilen like mye om morgenen mellom 7 og 11 koster imidlertid 233 kroner, ifølge Salqvist.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer