Tina-saken: Dette vet vi så langt

Tina-saken: Dette vet vi så langt

Alle fire siktede i Tina-saken løslates.

(upublisert) Opprettet 1.  Alle siktede i Tina-saken løslates


  Under en pressekonferanse på politihuset i Stavanger opplyser politiet at alle de fire siktede vil bli løslatt fredag 9. oktober, skriver VG.


  Politiadvokat Herdis Traa uttaler at siktelsene står ved lag, og at etterforskningen fortsetter. De fire slippes fordi det ikke lenger foreligger risiko for bevisforspillelse.

  – Beslutningene om løslatelse er foretatt uten hensyn til begjæringene fra forsvarere, sier Traa.
 2. 36-åring siktet


  Den første av de fire som nå løslates ble pågrepet og siktet for drapet eller medvirkning til det 16. september.

  Mannen som er 36 år, ble pågrepet i hjemmet sitt i Vest-Agder og avhørt samme dag.

  Mannen hadde ikke vært i politiets søkelys tidligere. Han ble pågrepet etter at politiet nylig hadde fått ny informasjon i saken, og ifølge politiet skal han og Tina ha hatt kjenskap til hverandre.


 3. Ytterligere tre menn pågrepet


  17. september ble de tre andre mennene pågrepet og siktet i saken. Alle fire nekter straffskyld. Ingen av personene skal ha vært knyttet til saken tidligere.


 4. Funnet drept


  FOTO: Trond Bø, Aftenposten / NTB Scanpix

  Jørgensen forsvant sporløst etter en bytur i Stavanger sentrum natt til søndag 24. september 2000.
  26. oktober var politiet i Stavanger på en parkeringsplass for å lete etter et våpen etter ransforsøk. Ved en tilfeldighet åpnes en avløpskum og politiet finner liket av den savnede Tina Jørgensen, skriver Aftenbladet.


 5. Omfattende etterforskning


  Etter at Tina ble funnet, satte politiet i gang den mest omfattende drapsetterforskningen i Rogaland så langt. Det var massiv oppmerksomhet rundt saken. I 2013 var 13.185 personer omtalt i saken, 1705 avhør foretatt, 440 naboer oppsøkt og 1300 tips hadde kommet inn ifølge Aftenbladet.


 6. Kjæresten siktes


  Året etter blir Tinas kjæreste blir hovedmistenkt i saken. Tre bevis er dominerende i saken mot ham: Barnåler ble funnet på Tina, under Bybrua og i kjærestens bil (VG). En likhund har markert i bagasjerommet på kjærestens bil, men en annen likhund markerte ikke. Ifølge politiet ga kjærsten også forskjellige forklaringer på hva han gjorde natten Tina forsvant.

  Tina ble funnet i en sekk, og under bybrua ble det funnet en bit fra den samme sekken. Politiet mente derfor at dette var stedet Tina Jørgensen ble drept.


 7. Vanskelig å kontrollere bevis


  Det viste seg at det ikke var mulig å finne ut om barnålene i kjærestens bil, under bybrua og på Tina var fra samme tre, skriver VG. Siden det var vann i kummen hvor Tina lå mistet man også biologiske spor. Kjærsten ble likevel siktet.


 8. Saken henlegges


  Riksadvokaten mente saken manglet bevis og sendte saken tilbake til politiet. Saken mot Tinas kjæreste ble henlagt, skriver NTB i 2002. I 2005 får han 188.500 kroner i erstatning som oppreisning for å ha blitt straffeforfulgt, og for å ha sittet to måneder i varetekt, skriver Stavanger Aftenblad i 2005.


 9. Saken tas opp på nytt


  Politiet tar opp saken på nytt i mars 2013 (NRK), etter å ha mottatt mange tips over en lengre periode. En etterforskningsgruppe jobbet frem til september med ulike spor, og særskilt med kartlegging av Tinas siste bevegelser, men det kom ikke frem noe opplysninger som kunne føre til en oppklaring av saken, skriver politiet i en pressemelding.


 10. Henlegges igjen


  I september 2013 opplyser politiet i Stavanger at de hadde valgt å henlegge saken om drapet på Jørgensen (VG).


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer