Tiltaltes mor skal vitne i Tengs-rettssaken

I dag skal moren til den tiltalte 52-åringen vitne i saken i tingretten i Haugesund. I tillegg skal tre venninner av Tengs snakke om haiking og gutter.

Moren til den tiltalte 52-åringen skal vitne i tingretten tirsdag. Tegning av Ane Hem / NTB
Moren til den tiltalte 52-åringen skal vitne i tingretten tirsdag. Tegning av Ane Hem / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

I retten mandag sa etterforskningsleder Dag Uppheim i Kripos at tiltaltes mor er det eneste av rundt 180 vitner som er avhørt i den nye etterforskningen, som har kunnet si noe om 52-åringens bevegelser den 5. mai 1995.

Tirsdag er den eldre kvinnen ett av vitnene som skal forklare seg i rettssaken i Haugaland og Sunnhordland tingrett i Haugesund.

Før morens forklaring vil en saksanalytiker snakke om hva politiet har funnet ut om bevegelsene til tiltalte og Birgitte Tengs den 5. mai 1995, og de ulike rutene mellom Kopervik sentrum, der Tengs sist ble sett, og åstedet.

I tillegg skal tre venninner av Birgitte Tengs vitne i retten. De skal etter planen blant annet snakke om sin relasjon til Tengs, om gutter og om haiking.

Det er fra tidligere kjent at haiking var utbredt blant ungdommene på Karmøy på 90-tallet, og at Birgitte Tengs var en av dem som ofte haiket.

Én hypotese under etterforskningen har vært at Tengs fikk haik med den som drepte henne.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer