Tiltalt for økseangrep på tenåring som lekte «ring på spring»

En mann i slutten av 30-året må møte i retten tiltalt for grov kroppsskade etter et økseangrep mot en tenåring i Bergen.

Illustrasjonsfoto Bergen tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto Bergen tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Hendelsen skjedde i Ytrebygda i Bergen 14. oktober i fjor. Tenåringen ble påført kuttskader i arm, rygg og hode, men kom fra det uten livstruende skader.

Mannen er nå tiltalt for grov kroppsskade, og må møte i retten til høsten, skriver Bergensavisen.

Han ble opprinnelig siktet for drapsforsøk, men det finner påtalemyndigheten ikke lenger bevismessig dekning for. Grov kroppsskade har en strafferamme på fengsel i inntil ti år.

Bianca Ingrosso får styre mobilen til Fredrik Skavlan på talkshowet «Bianca». Video: Discovery+ Vis mer

Tiltalen mot mannen i 30-årene innbefatter også fire tilfeller av forsøk på kroppsskade mot andre ungdommer i samme episode. Politiet beslagla to økser hos mannen.

Siktedes forsvarer, Marius Wesenberg, sa til TV 2 etter hendelsen at mannen hadde vært plaget over lang tid av ungdommer som ringte på døra hans og stakk av.

– Han har vært plaget med dette i årevis, og det er snakk om opptil ti ulike hendelser på en kveld. Og det har ofte skjedd på fredager og lørdager. Han har fått helgene sine ødelagt, sa han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer