Tiltalt for luksussvindel på Finn

To kvinner fra Bergen er tiltalt for grovt bedrageri etter at de skal ha lokket med dyre designervesker på Finn.no, men avspiste kjøperne med billige klesplagg.

To kvinner fra Bergen svindlet flere kjøpere på Finn.no. Foto: Lise Åserud / NTB
To kvinner fra Bergen svindlet flere kjøpere på Finn.no. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Kvinnene, som er i 20-årene, skal ha fått folk til å betale titusenvis av kroner for dyre vesker, stort sett fra luksusmerket Louis Vuitton, som aldri ble levert, skriver Bergens Tidende.

– Jeg fikk sjokk da jeg åpnet pakken. Der lå det to gamle barnegensere, sier en kvinne som betalte 13.150 kroner til en av kvinnene.

I løpet av en måned i 2020 skal de tiltalte ha fått ni andre kvinner til å betale 91.484 kroner for åtte vesker og en Macbook som aldri dukket opp. De er også tiltalt for forsøk på å svindle ytterligere seks kvinner for 73.000 kroner med samme metode, men i disse tilfellene ble det aldri overført penger.

En kvinne som vipset 5.500 kroner, sier hun fikk en pakke med «to godt brukte og skitne klesplagg». Pengene anser hun for å være tapt.

Politiet har ikke beslaglagt noen penger i saken, og politiadvokat Guro Angell Steffensen sier de ikke vet hva pengene eventuelt er brukt til.

Advokatene Kim Villanger og Marius Wesenberg forsvarer de to kvinnene, men kan ikke kommentere saken.

(©NTB)

SMELLER: De to konkurrentene deiser i bakken etter at stolleken går over styr. Video: Klaus Fjellro / Rødt Kort. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer