Tiltale ventes i dag

Påtalemyndigheten ventes tirsdag å reise tiltale mot Alec Baldwin for skytingen på settet til filmen «Rust», der filmfotograf Halyna Hutchins mistet livet.

Alec Baldwin ble forrige uke siktet for uaktsomt drap. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo
Alec Baldwin ble forrige uke siktet for uaktsomt drap. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo Vis mer
Publisert

Baldwin ble i forrige uke siktet for uaktsomt drap sammen med Hannah Gutierrez-Reed, som var våpenansvarlig på filmen.

Hutchins var kamerasjef under innspillingen av westernfilmen «Rust» i New Mexico og døde da hun ble truffet av en kule som Baldwin avfyrte fra et rekvisittvåpen.

Mandag sa en talskvinne for statsadvokat Mary Carmack-Altwies at det vil legges fram en tiltale og en uttalelse med oversikt over bevisgrunnlaget.

Videre skal påtalemyndigheten legge fram vilkårene i en tilståelsesavtale som er inngått med innspillingsleder David Halls, som var ansvarlig for sikkerheten på settet. Han har erkjent straffskyld for uaktsom våpenbruk.

Påtalemyndigheten i New Mexico ventes tirsdag å reise tiltale mot Alec Baldwin for skyteepisoden på settet til filmen «Rust», der filmfotograf Halyna Hutchins mistet livet. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB
Påtalemyndigheten i New Mexico ventes tirsdag å reise tiltale mot Alec Baldwin for skyteepisoden på settet til filmen «Rust», der filmfotograf Halyna Hutchins mistet livet. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB Vis mer

De involverte i filminnspillingen har lagt fram sprikende versjoner av hvem det var som ga Baldwin revolveren.

Både Baldwin og Gutierrez-Reed avviser straffskyld. Baldwin, som både er produsent og hovedrolleinnehaver på filmen, har beskrevet skytingen som en tragisk ulykke.

Ifølge ham fikk han beskjed om at våpenet ikke var farlig, og han har forsøkt å renvaske seg ved å gå til søksmål mot flere av de andre som jobbet på filmen.

Dersom Baldwin og Gutierrez-Reed blir kjent skyldige, risikerer de opptil 18 måneders fengsel og 5.000 dollar i bot.

I fjor høst inngikk Baldwin forlik med familien til Hutchins.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer