Tiltale: Mann truet politiet med machete under villmannskjøring på E18

I november i fjor skal en mann ha råkjørt på E18 i Vestfold i høy hastighet. Da han stoppet under en politijakt, skal han ha truet politiet med machete.

Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge tiltalen ble mannens BMW målt til 131 kilometer i timen i 100-sonen ved Grelland i Vestfold og 167 kilometer i timen ved Hanekleiva denne onsdagskvelden i november i fjor.

Underveis kjørte han i høy hastighet, blant annet gjennom Hillestad-tunnelen der den nordgående og sørgående trafikken delte samme tunnelløp på grunn av veiarbeid, noe som førte til at andre bilister måtte vike unna.

Politiet begynte å følge bilen ved Grelland, men mannen i 30-årene stanset først ved Tollerud et stykke lenger nord på E18.

Da han stoppet, gikk han ifølge tiltalen ut av bilen mens han holdt en machete og snudde seg mot politibetjenten som hadde fulgt etter ham. Deretter skal han ha lagt fra seg macheten og fortsatt å gå mot politibetjenten mens han ga uttrykk for at han ville slåss.

Silje Skarstein, søstera og barna hennes sitter i bilen på vei hjem fra et helgebesøk i Askvoll i Vestland, da de legger merke til noe gjennom bilvinduene. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Så skal han ha snudd seg og løpt tilbake til bilen igjen, før han fortsatte å kjøre i høy hastighet på E18 og senere i 70-sonen på fylkesvei 313 i Sande.

Saken mot mannen går i Vestfold tingrett i Horten 15. mai.

(©NTB)

Mer om