Tiltaksnivå A i Oslo innføres ikke av regjeringen

At Oslo har strenge, lokale coronatiltak, gjør det ikke aktuelt for regjeringen å innføre tiltaksnivå A i hovedstaden.

Toppidretten er stanset i Viken, men ikke i Oslo. LSK Kvinner-spiller Emilie Haavi må dermed drive med egentrening, mens toppserieklubbene i Oslo kan trene som normalt. Foto: Terje Pedersen / NTB
Toppidretten er stanset i Viken, men ikke i Oslo. LSK Kvinner-spiller Emilie Haavi må dermed drive med egentrening, mens toppserieklubbene i Oslo kan trene som normalt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Viken fikk nylig innført tiltaksnivå A, som innebærer de strengeste coronatiltakene.

Regjeringen har unnlatt å gjøre det samme med Oslo, som den siste tiden har hatt svært høye smittetall.

– Vår vurdering er at byrådet i Oslo har innført strenge tiltak og vurderer ytterligere. Det er Oslo som selv bestemmer sine tiltak nå, sier helseminister Bent Høie (H) til NTB.

Delvis strengere i Viken

At Oslo ikke omfattes av tiltaksnivå A etter koronaforskriften, gjør at Viken på visse områder har strengere tiltak. Eksempelvis har Viken måttet stanse toppidretten og stenge studiestedene.

– Oslo har over langt tid hadde veldig strenge tiltak. At Oslo ikke har alle tiltakene i A, vil ikke være et argument for å endre A, sier Høie.

Helseministeren regner likevel med at Oslo bruker tiltaksnivået i arbeidet med å fastsette lokale tiltak.

Oslo var pålagt strenge, regionale tiltak i forbindelse med mutasjonsutbruddet i Nordre Follo, men har siden 18. februar «kun» vært bundet av lokale og nasjonale tiltak.

Coronastengt Oslo

Ytterligere innstramminger i Oslo trådte i kraft onsdag. Det ble blant annet heldigital undervisning for ungdomsskolen, videregående skole og voksenopplæringen, samt forbud mot mer enn to besøkende i private hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer