Abbasi-saken

Tilsynssak mot lege i Abbasi-saken

Fylkesmannen i Oslo og Viken har opprettet tilsynssak mot den ene av legene som bisto under uttransporteringen av Abbasi-familien i juni.

Søsknene Yasin, Taibeh (til høyre på bildet), Ehsan og deres mor Atefa Rezaie Abbasi landet på Værnes 20. juni etter å ha kommet tilbake til Norge. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Søsknene Yasin, Taibeh (til høyre på bildet), Ehsan og deres mor Atefa Rezaie Abbasi landet på Værnes 20. juni etter å ha kommet tilbake til Norge. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge NRK opprettes saken etter en klage fra professor i intensivmedisin Erik Solligård ved St. Olavs hospital.

Abbasi-familien kom til Norge som asylsøkere i 2012, men mistet oppholdstillatelsen i 2014. Siden har familien fått avslag på flere nye søknader om oppholdstillatelse, og asylsaken har vært prøvd for retten i flere runder.

De ble sendt ut av landet i juni, men moren gikk inn i en bevisstløs tilstand under uttransporteringen, og afghanske myndigheter nektet å ta imot de tre søsknene.

Det var ifølge NRK to leger som vurderte at moren kunne fly i bevisstløs tilstand, men det er kun den ene det er opprettet tilsynssak mot. Denne legen var ifølge kanalen ansvarlig for transporten fra Trondheim via Røros til Oslo lufthavn. Overfor NRK vil legen ikke kommentere tilsynssaken.

Familien har fortsatt ikke lovlig opphold i Norge. Deres advokat Erik Vatne har varslet en begjæring til Utlendingsnemnda (UNE) om omgjøring av vedtaket.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer