Tilliten til myndighetene øker to år etter at landet stengte ned

Siden oktober falt nordmenns tillit til myndighetene, ifølge Norsk koronamonitor. Nå stiger den igjen, og seks av ti sier de stoler på informasjonen de får.

Folk har generelt hatt høy tillit til informasjon gitt av helsemyndighetene og regjeringen gjennom to år med pandemi. Fra venstre: Helsedirektør Bjørn Guldvog, helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, statsminister Jonas Gahr Støre og FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.
Folk har generelt hatt høy tillit til informasjon gitt av helsemyndighetene og regjeringen gjennom to år med pandemi. Fra venstre: Helsedirektør Bjørn Guldvog, helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, statsminister Jonas Gahr Støre og FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Beate Oma Dahle / NTB. Vis mer
Publisert

Ifølge seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion skyldes nedgangen i tillit gjennom vinteren en generell misnøye ved utviklingen i pandemien og myndighetenes håndtering.

– Mange synes gjenåpningen av landet gikk for sakte, mens andre mente den gikk for fort, sier hun.

62 prosent av nordmenn sier i mars at de har tillit til informasjon som gis av regjeringen, 22 prosent sier at de ikke har tillit, mens resten svarer verken eller. Siden februar har tilliten økt med 5 prosentpoeng.

Gjennom pandemien har Norsk koronamonitor fra Opinion spurt 165.000 nordmenn hvordan de vurderer informasjon og tiltak fra myndighetene.

– Hovedkonklusjonen etter to år med pandemi er tross alt at tilliten har vært temmelig stabil og høy, samt at tilliten har vært viktig i Norges håndtering av pandemien, sier Clausen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer