Til helga kommer høstværet inn fra vest

Det er ingen klare værvinnere denne helga, når høstlufta for første gang kommer inn over landet med varierte mengder nedbør. Men Vestlandet er værtaperen.

Det er ventet litt av hvert av vær i Norge fram mot og gjennom helga, når kjøligere og fuktige luftmasser kommer inn over landet. Et værsystem fra Irland skyver vekk siste rest av sommer. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Det er ventet litt av hvert av vær i Norge fram mot og gjennom helga, når kjøligere og fuktige luftmasser kommer inn over landet. Et værsystem fra Irland skyver vekk siste rest av sommer. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Flere steder i Norge har folk helt fram til nå fått temperaturer opp mot 30 grader og flott sommervær, og det henger litt igjen i lufta, tross kraftig nedbør flere steder. Men til helga er det slutt, og det er Ellens feil.

Stormen Ellen fra Irland.

– Stormsenteret kom inn mot Irland onsdag, og natt til torsdag kommer det hitover og når Norge i helga, dog ikke med noe i nærheten av samme styrke. Men det blir fuktig, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerli til NTB.

Restene av Ellen har kanskje mistet futten, men har med seg masse nedbør og vind, særlig til Vestlandet.

– Vi har definitivt en værtaper med Vestlandet. Det blir skikkelig høst der nå. Det er ingen klare værvinnere i helga, men Midt-Norge og Nord-Norge kommer bedre ut av det enn resten av landet rett før helga, sier Fagerli.

Nye luftmasser

Ifølge Meteorologisk instituttet vil værsystemet som kommer inn fra vest, medføre en utskiftning av luftmassene over Norge, der den varme lufta fra sist uke byttes ut med mye kjøligere havluft – og slik forblir det framover.

– Vi må belage oss på at nok blir betydelig lavere temperaturer, det drar seg til mot høst nå, sier Fagerli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer