Til full sjekk etter skummelt super-G-fall: - Krise

Atle Lie McGrath måtte over ende i super-G-rennet i alpin-VM i Courchevel torsdag. Han reiste seg, men ble tatt med til sjekk etter ankomst til målområdet.

Atle Lie McGrath kjørte ut under super-G-rennet for menn under VM i alpint i Courchevel, Frankrike. Foto: Lise Åserud / NTB
Atle Lie McGrath kjørte ut under super-G-rennet for menn under VM i alpint i Courchevel, Frankrike. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

McGrath er et sterkt norsk medaljekort i både slalåm og storslalåm senere i mesterskapet i Frankrike. En skade vil være særdeles ubeleilig.

– Vi har teamet på han. Vi må se hvordan det står til. Vi har ikke noen beskjed ennå, men tar full sjekk på hva det er eller ikke er. Vi tar han ut bakdøra og tar han med til sjekk, sa alpinsjef Claus Ryste til Viaplay.

– Det er ikke nødvendigvis sånn at det er røde lys, men vi må alltid sjekke høyhastighetsfall, la han til.

Blandede følelser

Aleksander Aamodt Kilde hadde blandede følelser etter torsdagens renn til tross for at han ble sølvvinner og tok karrierens første VM-medalje.

– Det er litt blandede følelser akkurat nå. Litt også fordi Atle falt og har slått seg litt. Jeg var inne i teltet nå, og han var litt nedfor, sa Kilde.

– Vi får håpe det går bra, la han til.

Atle Lie McGrath kjørte ut under super-G-rennet for menn under VM i alpint i Courchevel, Frankrike. Foto: Lise Åserud / NTB
Atle Lie McGrath kjørte ut under super-G-rennet for menn under VM i alpint i Courchevel, Frankrike. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Sportssjef Ryste ville ikke utelukke en alvorlig skade alle den tid mye adrenalin i slike tilfeller kan maskere potensielle smerter og skader.

– Krise

Viaplays folk likte ikke det de så.

– Jeg så Atle kom skliende i mål her og synes han var litt lett på venstreskien sin. Kanskje så jeg litt antydning til halting. Det likte jeg dårlig. Et forferdelig fall, sa ekspert Kjetil Jansrud.

– Det ser ut som han halter litt. Det er krise med tanke på det som skal skje videre i VM, supplerte kommentator Andreas Toft.

McGrath kjørte meget bra i super-G-rennet før han gikk over ende. Han kunne kjempet om en medalje. Alpinprofilen unngikk sammenstøt med sikkerhetsnettet etter smellen.

Han reiste seg kjapt og tok seg ned til målområdet for egen maskin. Der ble han tatt med til en medisinsk sjekk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer