Tiggere reiser gratis i Oslo

Ruters kontrollører lar utenlandske tiggere slippe unna billettkontroll. Å skrive gebyr er bortkastet tid og arbeid, mener Ruter.

(upublisert) Opprettet
Det er storkontroll på Nationaltheatret. Alle som skal ut av stasjonsområdet, blir sjekket. Plutselig kommer en større gruppe utenlandske tiggere. Kontrollørene trekker seg tilbake og lar tiggerne passere, før de gjenopptar arbeidet. Den angivelige episoden har skapt hissig debatt etter at Rebekka Isaksen tok den opp på Ruters Facebook-side. - Vi har dessverre ingen mulighet til å følge opp disse sakene rettslig i ettertid, da vi ikke har noen adresse på disse utenlandske tiggerne. Det å skrive gebyr i kontrollen er bortkastet tid og arbeid, lyder svaret fra kundebehandler «Hege» i Ruter. Kommunikasjonsrådgiver Gro Janborg i Ruter sier det ikke er en offisielt vedtatt praksis å slippe tiggere gjennom kontrollen. - Som prinsipp skal alle reisende betale for seg. Vi skal ikke drive forskjellsbehandling. Samtidig erkjenner vi at det er utfordrende med økningen av bostedsløse i Oslo, sier Janborg. - De færreste bostedsløse klarer å gjøre opp for seg på stedet. Selv om de har pass eller hjemstedsadresse på seg, er det nærmest umulig å inndrive disse bøtene. Dette er et dilemma vi stadig diskuterer i samarbeidsmøter med våre operatører og kontrollører. Hele saken leser du her hos Osloby.no. Urettferdig, eller er det en fornuftig prioritering? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under. Takk for at du holder deg saklig.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer