Tiger-feber i Augusta – golfesset gjør comeback i US Masters

Golfikonet Tiger Woods bekrefter at han planlegger comeback etter skade i den prestisjetunge turneringen US Masters torsdag.

Tiger Woods bekrefter at han vil stille til start i US Masters torsdag. Foto: Matt Slocum / AP / NTB
Tiger Woods bekrefter at han vil stille til start i US Masters torsdag. Foto: Matt Slocum / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Woods har vunnet turneringen fem ganger, og det var også den siste konkurransen han spilte før han fikk omfattende skader i en alvorlig bilulykke i februar 2021.

Det har den siste tiden vært knyttet stor spenning til Woods' deltakelse i Masters. Forrige uke reiste han reiste til Augusta, og der har han trent og forberedt seg som normalt. Woods mulige comeback har virkelig fått opp temperaturen foran årets Masters, og flere tusen tilskuere fulgte hans treningsrunde mandag.

De blir ikke mindre entusiastiske av at 46-åringen nå har bestemt seg for å spille.

– Slik det føles akkurat nå, kommer jeg til å spille, sa han på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Det ble et enormt publikumsoppbud da Tiger Woods gikk sin treningsrunde på August-banen mandag. Foto; Curtis Compton /Atlanta Journal-Constitution via AP / NTB
Det ble et enormt publikumsoppbud da Tiger Woods gikk sin treningsrunde på August-banen mandag. Foto; Curtis Compton /Atlanta Journal-Constitution via AP / NTB Vis mer

Bekymring

Ifølge rapportene har Woods spilt godt på treningsrundene på Masters-banen hittil.

– Jeg skal spille ni hull til i morgen, og så er det «game time», sier Woods selv.

Han avslørte samtidig at han tok turen til Augusta-banen i Georgia i forrige uke og spilte 27 hull sammen med sønnen Charlie for å teste formen. Woods sier at hans største bekymring er om han kommer til å kunne restituere seg godt nok mellom rundene.

– Det har vært utfordringen. Det var derfor jeg var her oppe og testet 27 hull, vi spilte på par tre-banen.

– Det handler om restitusjonen. Kommer jeg til å få ut all hevelsen og bli klar til neste dag? Teamet mitt har vært fantastisk og har jobbet veldig hardt, sier Woods.

Tiger Woods blir ikledd den grønne Masters-jakka av tittelforsvarer Vijay Singh i 2001. Foto: Doug Mills / AP / NTB
Tiger Woods blir ikledd den grønne Masters-jakka av tittelforsvarer Vijay Singh i 2001. Foto: Doug Mills / AP / NTB Vis mer

Seiersambisjoner

Hans foreløpig siste av fem triumfer i turneringen kom i 2019. Woods er ikke snauere enn at han stiller for å vinne i årets utgave.

– Det tror jeg (at han kan vinne). Jeg kan slå ballen helt fint, og jeg har ingen betenkeligheter rundt det jeg kan gjøre fysisk rent golfmessig. Det vanskelige er å gå. Jeg har problemer med beinet, og 72 hull er en lang vei. Men det er en utfordring jeg er klar for, sier han.

Amerikaneren får som tidligere vinner automatisk plass i startfeltet i Augusta. Vinneren får den velkjente grønne jakken og rundt 17 millioner kroner i premiepenger.

Woods står med 109 triumfer på profesjonelt nivå. Han har vært verdensener i alt 683 uker og var det senest i oktober 2010. Han deler rekorden på 82 seirer på PGA-touren med Sam Snead, som vant sin første i 1936 og sin siste i 1965.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer