Tiger drepte utrydningstruet tiger i dyrepark i London

En hanntiger i London Zoo drepte sin potensielle make bare minutter etter at de ble plassert sammen for først gang. Tigrene tilhører en utrydningstruet art.

Den ti år gamle sumatratigeren Melati ble fredag drept av hanntigeren Asim, som var hentet inn for å lage nye tigere til dyreparken. Her er sumatratigeren i et arkivbilde fra 2013. Foto: Kirsty Wigglesworth/ AP / NTB scanpix
Den ti år gamle sumatratigeren Melati ble fredag drept av hanntigeren Asim, som var hentet inn for å lage nye tigere til dyreparken. Her er sumatratigeren i et arkivbilde fra 2013. Foto: Kirsty Wigglesworth/ AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– I dag mistet London Zoo vår kjære sumatratiger Melati. Alle i dyreparken er fortvilet over tapet av Melati, og vi er sønderknuste over det som har skjedd, sier dyreparken i en uttalelse.

En annen sumatratiger, hannen Asim, var hentet inn fra en dansk dyrepark, med mål om at de to tigrene skulle skape nye avkom i dyreparken, som er verdens eldste vitenskapelige dyrepark.

Slik gikk det dessverre ikke. Ti dager etter at hanntigeren ankom dyreparken, fikk de to tigrene muligheten til å omgås for første gang for å bli kjent med hverandre. Ifølge dyreparken innebærer det alltid en viss risiko i slike møter med to voksne tigre som ikke kjenner hverandre.

Møtet mellom de to eskalerte kjapt til en aggressiv tone og de to tigrene barket sammen. Da dyrepasserne fikk hanntigeren over i en separat innhegning, var allerede den utrydningstruede sumatratigeren Melati død.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer