Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Tidligere TV 2-ansatt dømt til fengsel for bedrageri

En tidligere ansatt i TV 2 er i Bergen tingrett dømt til tre års fengsel for grovt bedrageri. Han må også betale 12 millioner kroner i erstatning til kanalen.

Publisert

I årene 2015 til 2018 tok sivilingeniøren ut store mengder teknisk utstyr som TV 2 betalte for, hovedsakelig lyd- og sceneutstyr, som led-skjermer. Han bestilte utstyret selv, skriver Bergensavisen.

Mannen var teknisk prosjektleder for TV 2 i forbindelse med flytting til nye lokaler i Bergen og Oslo. Det var i den forbindelse han bestilte utstyret. Mannen hadde næringsinteresser i private selskaper som driver med utleie av teknisk utstyr og som omsetter for millionbeløp.

Underslagene skal ha pågått i rundt fem år fra 2013 og til det ble avdekket i fjor sommer. Han tok ut utstyr til en verdi av nærmere 23 millioner kroner.

– Jeg hadde i denne tiden en feilaktig villfarelse i hodet – via en drøm eller lignende – om at overtiden kunne kompenseres med å ta ut utstyr. I ettertid har jeg innsett at dette var helt feil, sa mannen i tingretten i forrige uke.

Aktor mente at mannen kynisk utnyttet at TV 2s rutiner var mangelfulle, noe retten sa seg enig i.

«Det at faktureringsrutinene i TV 2 medførte at bedrageriene kunne gjennomføres over en lengre periode og at dette utgjorde en svikt i de interne rutinene, er ikke et moment som retten finner formildende», heter det blant annet i dommen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.