Tidligere Trump-rådgiver funnet skylding i å ha vist forakt for Kongressen

Den tidligere Trump-rådgiveren Peter Navarro er kjent skyldig i å ha vist forakt for Kongressen etter at han trosset 6. januar-komiteens begjæring om å vitne.

Peter Navarro begikk lovbrudd da han nektet å samarbeide med 6. januar-komiteen, ifølge en amerikansk domstol. Arkivfoto: Mark Schiefelbein / AP / NTB
Peter Navarro begikk lovbrudd da han nektet å samarbeide med 6. januar-komiteen, ifølge en amerikansk domstol. Arkivfoto: Mark Schiefelbein / AP / NTB Vis mer
Publisert

Navarro nektet å vitne eller å overgi dokumenter til komiteen som etterforsker kongresstormingen 6. januar 2021. Han ble torsdag funnet skylding på to tiltalepunkter.

Navarro var rådgiver i handelsspørsmål for tidligere president Donald Trump. Han var også involvert i landets koronahåndtering.

Lovbruddene som Navarro er tiltalt for, har en strafferamme på mellom 30 dager og ett år i fengsel.

Navarro er den andre nære Trump-medarbeideren som er kjent skyldig for å vise forakt for 6. januar-komiteen etter at Steve Bannon ble funnet skyldig for det samme i fjor.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer