Tidligere president Sebastián Piñera død i helikopterulykke

Chiles tidligere president Sebastián Piñera er død i en helikopterulykke, melder den chilenske avisa La Tercera.

Tidligere president i Chile, Sebastián Piñera, har mistet livet i en helikopterulykke. Foto: Luis Hidalgo / AP / NTB
Tidligere president i Chile, Sebastián Piñera, har mistet livet i en helikopterulykke. Foto: Luis Hidalgo / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

74 år gamle Piñera mistet livet da helikopteret han var passasjer i, styrtet i innsjøen Lago Ranco i Sør-Chile tirsdag ettermiddag, ifølge avisa.

Innenriksminister Carolina Tohá bekrefter at den tidligere presidenten omkom i ulykken.

Kilder i regjeringen sier at det var fire personer om bord i helikopteret, og at tre av dem er funnet i live av redningsmannskapene. Liket til Piñera er berget opp av sjøen, ifølge Tohá.

Marinen har kommet til stedet, der helikopteret ligger på 40 meters dyp.

Ifølge La Tercera hadde Piñera vært på lunsj hos bedriftseieren José Cox. Ved avgang etterpå steg helikopteret bare noen få meter før det styrtet i sjøen nær bredden av innsjøen. Det var kraftig regnvær i området tirsdag.

Den konservative politikeren og milliardæren Piñera gikk av som president i 2022 etter å ha fullført sin fireårsperiode og overlatt stillingen til etterfølgeren, sosialisten Gabriel Boric. Han var også president fra 2010 til 2014.

Piñeras to presidentperiode var preget av god økonomisk vekst, selv om mange pekte på økende og svært dype sosiale forskjeller, og til slutt en vellykket innsats under koronapandemien.

Men hans siste periode i presidentpalasset La Moneda var preget av voldsomme opptøyer mot landets systemer for utdanning, helse og pensjoner, og den brutale politiresponsen på protestene.

Mer om