Tidligere øyelege i Nordland tiltalt for å ha bedratt flere tusen pasienter

Politiet har tiltalt en tidligere øyelege fra Nordland for 32.000 bedrageritilfeller. – Min klient hadde regnet med en henleggelse, sier mannens forsvarer.

Illustrasjonsfoto: NTB
Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

I oktober 2017 anmeldte Helse nord øyelegen for bedrageri av en rekke pasienter over en femårsperiode. I ettertid ble siktelsen utvidet til å omfatte alle pasienter han har behandlet.

Tiltalen omfatter rundt 32.000 enkeltstående bedragerier og har et omfang på cirka 12 millioner kroner, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding.

I juni mistet øyelegen retten til å titulere seg som øyelege og spesialist i øyesykdommer, ifølge NRK.

Helsetilsynet konkluderte med at den omstridte øyelegen var uegnet til å utøve legeyrket, og at behandlingen han drev, var uforsvarlig.

– Det tiltalen gjør gjeldende, er at han har tatt seg betalt mer enn han hadde adgang til å ta seg betalt i forbindelse med at pasientene enten var til undersøkelse eller operasjon, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug.

Mannens forsvarer, advokat Tor Strand, sier de vil be om ytterligere opplysninger fra politiet om hva dette egentlig går ut på.

– Han mener at all betaling han har tatt fra pasientene sine, er i henhold til forskriften og det som er normaltariff for avtalepasienter. Han har forholdt seg til den, sier Strand.

Ifølge advokaten regnet hans klient med en henleggelse.

– Det er ekstremt dristig av politiet å ta ut tiltale. Tiltalebeslutningen gir ikke noe fullstendig bilde av hva anklagen er, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer