Tidligere ordfører frifunnet for grov korrupsjon

Den tidligere Nittedal-ordføreren Hilde Thorkildsen (Ap) er frifunnet for grov korrupsjon i lagmannsretten. Det bekrefter hennes advokat til Romerikes Blad.

Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen er frifunnet for grov korrupsjon i lagmannsretten. Foto: Javad Parsa / NTB.
Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen er frifunnet for grov korrupsjon i lagmannsretten. Foto: Javad Parsa / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dermed kom lagmannsretten fram til samme kjennelse som tingretten, opplyser forsvarer Thomas Skjelbred til avisa.

– Nå er jeg bare glad. To enstemmige dommer har frikjent meg. Jeg er så lettet over å bli trodd, skriver Thorkildsen i en tekstmelding til avisa.

Også den medtiltalte forretningsmannen er frifunnet.

Ifølge tiltalen var Thorkildsen som ordfører involvert i kommunens behandling av saker der den næringsdrivende mannen hadde interesser og eierskap, blant annet reguleringen og utviklingen av et nytt boligområde i Bjørnholtlia i Hakadal. I november 2013 overførte forretningsmannen 125.000 kroner til et selskap som er deleid av ordføreren.

– Dette er en klar og tydelig dom om full frifinnelse, for andre gang. Sett fra vår side er det som forventet. Lagmannsretten kan ikke finne spor av bestikkelse eller korrupsjon, det har vært et reelt forretningsforhold, sier forsvarer Thomas Skjelbred.

Økokrim vil nå vurdere om de skal anke saken til Høyesterett.

– Vi har mottatt dommen. Nå skal vi lese begrunnelsen grundig, før vi tar stilling til om vi mener det er grunnlag for å anke saken til Høyesterett, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim i en uttalelse.

Thorkildsen har tidligere drevet to klesbutikker, og pengeoverføringen er knyttet til selskapet som eier disse. Hun har hele tiden hevdet sin uskyld.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer