Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger er død, 55 år gammel

Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger (55) er død, opplyser Venstre. Fjellanger var statsråd fra 1997 til 2000 og nestleder i Venstre i fire år fra 1996.

Guro Fjellanger er død, 55 år gammel. Foto: Per Løchen, NTB scanpix
Guro Fjellanger er død, 55 år gammel. Foto: Per Løchen, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjellanger ble født i Bergen, men vokste opp på Stokmarknes i Vesterålen. Hun var leder i Unge Venstre mellom 1986 og 1988 og generalsekretær i Nei til EF fra 1990 til 1995. På starten av 2000-tallet var det en bevegelse i Venstres fylkeslag på Sør- og Vestlandet for å kaste Lars Sponheim og innsette Fjellanger som partileder.

– Det er med stor sorg vi har mottatt nyheten om at tidligere nestleder i Venstre Guro Fjellanger har gått bort. Norge har mistet en grunnleggende sosialliberal og grønn dame. Våre tanker går til familien, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

Guro Fjellanger ble miljøvernminister i Kjell Magne Bondeviks første regjering, og det var hun som undertegnet Kyoto-avtalen på vegne av Norge i 1999. Året etter gikk regjeringen av som følge av gasskraftsaken, en prinsippsak Fjellanger var sentral i helt til regjeringen ble tvunget fra taburettene da Bondevik stilte kabinettsspørsmål i Stortinget.

Fjellanger var styreleder i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) i ett år fra 1996. Mellom 2002 og 2004 var Fjellanger daglig leder i Senter mot etnisk diskriminering, og fra 2007 til 2015 var hun valgt inn i Oslo bystyre for Venstre.

Fjellanger ble født med ryggmargsbrokk. Hun måtte derfor gå med krykker og bruke rullestol deler av livet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer