USA

Tidligere landslagssjef i turn tok livet sitt etter omfattende overgrepstiltale

Påtalemyndigheten i Michigan tok torsdag ut en omfattende overgrepstiltale mot USAs tidligere turntrener John Geddert. Samme dag tok han livet sitt.

Greg DeRuiter/Lansing State Journal/USA Today Network via NTB/SCANPIX
Greg DeRuiter/Lansing State Journal/USA Today Network via NTB/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter statsadvokaten i Michigan, Dana Nessel.

– Mitt kontor har fått melding om at John Gedderts lik ble funnet i ettermiddag og at han har tatt livet sitt. Dette er en tragisk slutt på en tragisk sak for alle involverte, sa Nessel i en uttalelse.

Tiltalen mot Geddert, som var sjef for USAs kvinneturnere under London-OL i 2012, har sammenheng med etterforskningen av overgrepsdømte Larry Nassar. Nassar var i mange år landslagslege, og han soner en lang fengselsstraff for omfattende seksuelle overgrep mot unge turnere.

63-årige Geddert ble tiltalt på 24 punkter for blant annet seksuelle overgrep og menneskehandel. Han ble også tiltalt for å ha løyet i avhør da han i 2016 påsto at han aldri hadde hørt om beskyldninger mot Nassar.

Geddert samarbeidet med Nasser i mange år. Legen behandlet blant annet turnere på Gedderts treningssenter i Lansing i Michigan.

Ut over tiltalen om seksuelle overgrep var Geddert tiltalt for å ha drevet turnerne så hardt at det resulterte i spiseforstyrrelser, selvskading og selvmordsforsøk. Han skal ved fysisk og psykisk vold ha tvunget dem til å trene og konkurrere selv når de var skadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer