Tidligere lærer dømt for overgrep mot 14-åring

En tidligere lærer i 30-årene er dømt til fem måneders ubetinget fengsel etter å ha hatt seksuell omgang med en 14-åring.

En tidligere lærer i 30-årene er dømt for seksuell omgang med ei jente på 14 år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
En tidligere lærer i 30-årene er dømt for seksuell omgang med ei jente på 14 år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

Saken var oppe i Nord-Troms og Senja tingrett tirsdag. Den tidligere læreren, en mann i 30-årene, har tilstått forholdet, skriver Nordlys.

Mannen var ikke lærer på samme skole som jenta. De to hadde kontakt i rundt tre måneder og ble kjent gjennom et spill på Playstation fortalte mannen i retten. Mannen var også bekjent av familien til 14-åringen.

Ifølge dommen har det totalt skjedd fem overgrep over en periode på litt under tre måneder. Mannen var ikke tiltalt for å ha tvunget til seg seksuell omgang.

– Fravær av tvang er ikke en formildende omstendighet i saker som dette. Barn i denne alderen er ikke samtykkekompetente, påpekte bistandsadvokat Erik Ringberg i retten.

Det var jenta som fortalte en voksenperson på skolen sin om forholdet til den eldre mannen.

– Hun fortalte at dette var helt feil. Hadde ikke hun gjort det, hadde det kanskje fortsatt en lengre periode, sa Ringberg i retten.

Jenta skal ha ytret ønske om at han ikke skulle straffes.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer