Tidligere rådgiver i Det hvite hus, Fiona Hill, vitnet om sterk splittelse i Det hvite hus om presset mot Ukraina. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
Tidligere rådgiver i Det hvite hus, Fiona Hill, vitnet om sterk splittelse i Det hvite hus om presset mot Ukraina. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix Vis mer

Tidligere Hvite hus-ansatt vitner om kaos i Det hvite hus

Tidligere Russland- og Ukraina-rådgiver Fiona Hill forteller om sterk splittelse i Det hvite hus om president Donald Trumps press mot Ukraina.

Publisert

Under en ti timer lang høring bak lukkede dører i Representantenes hus mandag fortalte hun at den nasjonale sikkerhetsrådgiveren John Bolton ble så opprørt at han ba henne varsle Det hvite hus' advokater, ifølge New York Times.

Bolton kom i konflikt med USAs EU-ambassadør Gordon Sondland, som samarbeidet med Trumps personlige advokat Rudy Giuliani om å presse Ukraina til å etterforske Joe Biden og hans sønn, ifølge tre personer som hørte vitnemålet.

Hill sa at Bolton ba henne varsle advokatene i Det hvite hus om arbeidet som Sondland, Giuliani og Mick Mulvaney, stabssjef i Det hvite hus, gjorde i Ukraina, på siden av alle offisielle kanaler.

Hill er den første fra Det hvite hus som vitner i riksrettsgranskingen i Kongressen. Hun sluttet som rådgiver få dager før en CIA-agent kom med det første varselet om Trumps telefonsamtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Den førte til at demokratene besluttet å innlede gransking med sikte på riksrett.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.