Vis mer

Tidligere frikjent for Kristin-drapet er tiltalt på nytt

Mannen som tidligere ble frikjent for drapet på Kristin Juel Johannessen i Larvik 1999, er nå tiltalt på nytt for drapet på den tolv år gamle jenta.

(upublisert) Opprettet

Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker besluttet 17. mars etter begjæring fra påtalemyndigheten at den 17 år gamle drapssaken skulle gjenopptas. Beslutningen ble behandlet av Høyesterett i begynnelsen av april, og retten tok da avgjørelsen til følge.


Høyesteretts ankeutvalg kom enstemmig til at gjenåpningssaken bør behandles av Borgarting lagmannsrett som holder til i Oslo.Frifunnet


Kristin Juel Johannessen var tolv år gammel da hun ble funnet drept i Larvik i august 1999. En nå 39 år gammel mann ble i 2001 dømt for drapet i herredsretten, men frifunnet i februar 2003.


Saken ble begjært gjenåpnet 2. februar i år. Bakgrunnen for begjæringen om gjenåpningen var funn av mannens DNA-profil på jentas fingernegler. Funnet ble gjort etter at sikret spormateriale i saken ble gjennomgått og analysert på nytt i fjor med ny og forbedret analyseteknikk.Fikk erstatning


Mannens DNA-profil var da registrert i etterforskningsregisteret i en annen straffesak. Mannen ble pågrepet 8. juli i fjor og har sittet varetektsfengslet siden.


Etter frifinnelsen gikk mannen til søksmål mot staten og fikk en erstatning på 500.000 kroner. Dersom 39-åringen nå blir dømt, kan han bli avkrevd å betale erstatningen tilbake.


Tiltalebeslutningen er utferdiget på ordre fra Riksadvokaten.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.