Tidligere ETA-leder pågrepet etter 16 år på rømmen

En tidligere leder av den ytterliggående baskiske separatistgruppa ETA er pågrepet i Frankrike etter å ha vært på rømmen i 16 år.

Jose Antonio Urrutikoetxea Bengoetxea, bedre kjent som Josu Ternera, var i sin tid politisk sjef for ETA. Han ble pågrepet torsdag morgen i Sallanches i de franske alpene. Arkivfoto: AP / NTB scanpix.
Jose Antonio Urrutikoetxea Bengoetxea, bedre kjent som Josu Ternera, var i sin tid politisk sjef for ETA. Han ble pågrepet torsdag morgen i Sallanches i de franske alpene. Arkivfoto: AP / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Jose Antonio Urrutikoetxea Bengoetxea, bedre kjent som Josu Ternera, var i sin tid politisk sjef for ETA. Han ble pågrepet torsdag morgen i Sallanches i de franske alpene, opplyser det spanske innenriksdepartementet.

ETA drepte over 800 mennesker i løpet av en over 40 år lang blodig kamp for en uavhengig baskisk stat.

Spanske myndigheter har jaktet på Ternera siden 2002, og knytter ham til et angrep mot politikaserner i den nordlige byen Zaragoza i 1987. Elleve ble drept, blant dem flere barn.

Ternera hadde stor innflytelse i ETA og spilte inn den «endelige deklarasjonen» der gruppen kunngjorde sin oppløsning i mai i fjor. Det antas at han er alvorlig syk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer