Jose Antonio Urrutikoetxea Bengoetxea, bedre kjent som Josu Ternera, var i sin tid politisk sjef for ETA. Han ble pågrepet torsdag morgen i Sallanches i de franske alpene. Arkivfoto: AP / NTB scanpix.
Jose Antonio Urrutikoetxea Bengoetxea, bedre kjent som Josu Ternera, var i sin tid politisk sjef for ETA. Han ble pågrepet torsdag morgen i Sallanches i de franske alpene. Arkivfoto: AP / NTB scanpix. Vis mer

Tidligere ETA-leder pågrepet etter 16 år på rømmen

En tidligere leder av den ytterliggående baskiske separatistgruppa ETA er pågrepet i Frankrike etter å ha vært på rømmen i 16 år.

Publisert

Jose Antonio Urrutikoetxea Bengoetxea, bedre kjent som Josu Ternera, var i sin tid politisk sjef for ETA. Han ble pågrepet torsdag morgen i Sallanches i de franske alpene, opplyser det spanske innenriksdepartementet.

ETA drepte over 800 mennesker i løpet av en over 40 år lang blodig kamp for en uavhengig baskisk stat.

Spanske myndigheter har jaktet på Ternera siden 2002, og knytter ham til et angrep mot politikaserner i den nordlige byen Zaragoza i 1987. Elleve ble drept, blant dem flere barn.

Ternera hadde stor innflytelse i ETA og spilte inn den «endelige deklarasjonen» der gruppen kunngjorde sin oppløsning i mai i fjor. Det antas at han er alvorlig syk.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.