Tidligere ETA-leder pågrepet etter 16 år på rømmen

En tidligere leder av den ytterliggående baskiske separatistgruppa ETA er pågrepet i Frankrike etter å ha vært på rømmen i 16 år.

Jose Antonio Urrutikoetxea Bengoetxea, bedre kjent som Josu Ternera, var i sin tid politisk sjef for ETA. Han ble pågrepet torsdag morgen i Sallanches i de franske alpene. Arkivfoto: AP / NTB scanpix.
Jose Antonio Urrutikoetxea Bengoetxea, bedre kjent som Josu Ternera, var i sin tid politisk sjef for ETA. Han ble pågrepet torsdag morgen i Sallanches i de franske alpene. Arkivfoto: AP / NTB scanpix.Vis mer

Jose Antonio Urrutikoetxea Bengoetxea, bedre kjent som Josu Ternera, var i sin tid politisk sjef for ETA. Han ble pågrepet torsdag morgen i Sallanches i de franske alpene, opplyser det spanske innenriksdepartementet.

ETA drepte over 800 mennesker i løpet av en over 40 år lang blodig kamp for en uavhengig baskisk stat.

Spanske myndigheter har jaktet på Ternera siden 2002, og knytter ham til et angrep mot politikaserner i den nordlige byen Zaragoza i 1987. Elleve ble drept, blant dem flere barn.

Ternera hadde stor innflytelse i ETA og spilte inn den «endelige deklarasjonen» der gruppen kunngjorde sin oppløsning i mai i fjor. Det antas at han er alvorlig syk.

(©NTB)

Flere saker fra Scandinavia Online-sider:

En reell konkurrent

ELBIL24.NO

En reell konkurrent

elbil24.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder