Den tidligere sjefen for Audi er tiltalt for juks med utslipp i forbindelse med VW-skandalen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Den tidligere sjefen for Audi er tiltalt for juks med utslipp i forbindelse med VW-skandalen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Tidligere Audi-sjef tiltalt for juks med utslipp

Audis tidligere sjef Rupert Stadler er tiltalt for bedrageri i forbindelse med Volkswagens juks med utslipp fra dieselbilene sine.

Publisert

Påtalemyndigheten i München opplyste onsdag at Stadler og tre andre er tiltalt for bedrageri, dokumentfalsk og ulovlig reklame.

Tiltalene er tatt ut i forbindelse med at over 430.000 biler av merkene Volkswagen, Audi og Porsche ble bygd med utstyr som skulle lure myndighetenes utslippstester.

Påtalemyndigheten anklager den tidligere Audi-sjefen for å ha visst om manipuleringen senest i september 2015, og at han likevel lot salget av de berørte VW- og Audi-bilene gå sin gang, eller ikke hindret det.

Stadler ble pågrepet i juni i fjor, mistenkt for bedrageri og sammensvergelse, og han ble da straks suspendert fra stillingen som sjef for Audi og medlem av Volkswagens styre.

Stadler kommer da i samme situasjon som VW-sjefen Martin Winterkorn, som måtte slutte som følge av den første enorme dieselskandalen som omfattet 11 millioner biler verden rundt, og som ble avdekket i september 2015. Winterkorn ble tiltalt i april i år.

Det er uklart om tiltalene mot Winterkorn og Stadler vil resultere i en rettssak; det blir det opp til retten i München og i Braunschweig å avgjøre.

Tiltalen mot Stadler gjelder over 250.000 audier, 71.000 volkswagener og 112.000 porscher som stort sett ble solgt i USA og Europa.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.