Ti vestlandskommuner i hastemøte med Statsforvalteren om smittesituasjonen

I løpet av helgen har Askøy registrert 43 koronatilfeller. De og ni andre kommuner har søndag hastemøte om smittesituasjonen med Statsforvalteren og FHI.

Askøy og ni andre kommuner er innkalt til hastemøte om smittesituasjonen søndag. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB
Askøy og ni andre kommuner er innkalt til hastemøte om smittesituasjonen søndag. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Ett av temaene som vil bli tatt opp, er om det kan bli aktuelt med enda strengere regionale tiltak, opplyser fylkeslege Sjur Lehmann til Bergens Tidende.

Kommunene som er innkalt til møtet er Askøy, Bergen, Øygarden, Alver, Bjørnafjorden, Vaksdal, Osterøy, Samnanger, Austevoll og Austrheim.

– Det er dessverre slik at dette viruset ikke kjenner verken lande- eller kommunegrenser, sier Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik (H) til BT.

Vurderer strengere tiltak

Ordfører i Askøy, Siv Høgtun (Sp), opplyste lørdag at det ble vurdert enda strengere tiltak.

– Men vi har valgt å opprettholde dagens strenge forskrift. Tiltakene vurderes fortløpende opp mot smittesituasjonen de neste dagene, fortalte Høgtun i en pressemelding lørdag kveld.

En eventuell regional forskrift vil kunne bety innstramminger også i Bergen.

Høye smittetall

Lørdag ble det bekreftet 26 nye smittetilfeller i Askøy. Høgtun opplyste at det ble vurdert strengere tiltak, men at det vurderes fortløpende opp mot smittesituasjonen de neste dagene.

– Vi ser at folk blir syke, og har derfor utvidet kapasiteten på sykehjemmet. Nå er det rundt 1.000 i karantene, men det inkluderer også innbyggere i andre kommuner. Blant dem er lærere og sykepleiere, som dermed ikke kan gå på jobb, sier Høgtun til BT.

Hun beskriver det som krevende å ha smitteutbrudd samtidig som de driver med vaksinering.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer