Menn dømt for vol

Ti menn dømt for vold mot pengeinnkrevere i Sandnes

Ti menn i 20-årene er i Jæren tingrett dømt for medvirkning til vold mot tre menn med tilknytning til MC-klubben Gremium.

Publisert

De ti mennene er alle dømt til mellom 12 og 13 måneders ubetinget fengsel, skriver Stavanger Aftenblad.

Voldsepisoden skjedde i Sandnes 2. februar i fjor. En mann som skyldte penger, hadde avtalt å møte pengeinnkreverne for å betale gjeld. Men han tok i stedet med seg ni venner til møtet.

Retten finner det bevist at målet var å få torpedoene til å «glemme» gjelden.

Da pengeinnkreverne forsto at de var blitt lurt, og at de var i mindretall, satte de seg i bilen og kjørte mot Sandnes sentrum. De ti tiltalte fulgte etter i tre biler. I Skippergata klarte de tiltalte å stanse bilen de fornærmede satt i. Kort tid etter ble det slått med balltre og jernstang mot de fornærmedes bil. Retten finner det også bevist at tre av de fire som satt i bilen, ble slått.

To av torpedoene er tidligere dømt i Jæren tingrett for vold i forbindelse med pengeinnkrevingen.

Advokat Anne Kroken opplyser at alle de tiltalte enten har anket dommen eller varslet at de tar betenkningstid.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.