Ti drept i luftangrep mot Damaskus

Et israelsk angrep mot en bygning i Damaskus har tatt livet av ti personer, blant dem fire medlemmer av Irans revolusjonsgarde.

Nødetatene jobber på stedet der en bygning ble truffet av et luftangrep i Damaskus. Foto: Omar Sanadiki / AP / NTB
Nødetatene jobber på stedet der en bygning ble truffet av et luftangrep i Damaskus. Foto: Omar Sanadiki / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Dødstallet steg fra seks til ti etter at døde som fortsatt var fanget under ødeleggelsene, ble funnet, sier direktør i Syrian Observatory for Human Rights, Rami Abdulrahman, til AFP.

Eksilgruppen er basert i Storbritannia og henter informasjon fra et nettverk av kilder i Syria.

Ifølge SOHR er distriktet der angrepet inntraff kjent for å være hjem til medlemmer av Irans revolusjonsgarde og proiranske palestinske grupperinger.

– Angrepene var rettet mot høytstående medlemmer av disse gruppene, sa Abdulrahman i en tidligere oppdatering.

Etterretningssjef drept

– Revolusjonsgardens etterretningssjef i Syria, hans nestleder og to andre medlemmer ble drept i det israelske angrepet mot Syria, melder det iranske nyhetsbyrået Mehr.

I en uttalelse bekrefter Revolusjonsgarden at fire av deres medlemmer ble drept i angrepet, som de anklager Israel for å ha utført, uten å opplyse om hvilke funksjoner medlemmene hadde.

På et spørsmål om angrepet sier det israelske militæret til AFP at de ikke kommenterer meldinger fra utenlandske medier.

Boligbygg

En kilde i en Iran-støttet gruppe i Midtøsten til AP at luftangrepet jevnet bygningen med jorden, og at ti personer ble enten drept eller såret.

Tidligere meldte statlige syriske medier at et israelsk luftangrep hadde truffet et boligbygg i Syrias hovedstad Damaskus.

– Et angrep traff en boligbygning i Mazzeh-distriktet i Damaskus, et resultat av israelsk aggresjon, meldte det statlige nyhetsbyrået Sana.

Andre lokale medier i Syria melder om at det ble hørt eksplosjoner i hovedstaden lørdag.

Mazzeh-distriktet huser også FNs hovedkontor i Syria, ambassader og restauranter.

Hundrevis av angrep

De siste ukene har Israel blitt anklaget for å trappe opp angrepene mot høytstående iranske og iran-allierte personer i Syria og Libanon, noe som øker frykten for at Gaza-konflikten kan utvide seg.

I desember ble en iransk general drept i et israelsk droneangrep i Syria, meldte iranske medier og SOHR. Angrepet fant sted omtrent 10 kilometer sør for Damaskus.

Israel har utført hundrevis av luftangrep mot Syria siden borgerkrigen brøt ut der i 2011, primært rettet mot Iran-støttede libanesiske Hizbollah-styrker og den syriske hærens stillinger.

Israel kommenterer sjelden enkeltangrep i Syria.

Mer om