Ti drept etter knivstikking i Canada: - Grusomt og hjerteskjærende

Canadisk politi jakter på to menn etter at ti mennesker er drept og minst 15 såret i en serie knivstikkinger i Saskatchewan-provinsen.

Rhonda Blackmore i politiet RCMP på en pressekonferanse med bilder av to menn som er etterlyst etter en knivstikkingsepisode i det vestlige Canada. Foto: Michael Bell / The Canadian Press via AP
Rhonda Blackmore i politiet RCMP på en pressekonferanse med bilder av to menn som er etterlyst etter en knivstikkingsepisode i det vestlige Canada. Foto: Michael Bell / The Canadian Press via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Politiet fikk den første meldingen før klokka 6 lokal tid, og deretter kom en rekke nødanrop. De to mistenkte har etter alt å dømme gått løs på folk på 13 forskjellige steder i urfolksreservatet James Smith Cree Nation og den lille byen Weldon, nordøst for Saskatoon.

– Det som har skjedd i provinsen i dag er fryktelig. Vi søker nå etter de to mistenkte, sier nestkommanderende Rhonda Blackmore i Saskatchewan-avdelingen av Royal Canadian Mounted Police.

Hun sier at myndighetene tror angrepet var målrettet mot enkelte personer, mens andre har blitt tilfeldige ofre.

– Men det er foreløpig ekstremt vanskelig å si noe om motivet, sier Blackmore.

Klappjakt i flere provinser

Det er ikke frigitt noen opplysninger om ofrene, men de mistenkte er navngitt som Myles og Damien Sanderson, som er henholdsvis 30 og 31 år gamle. De skal ha flyktet i en bil. En av dem var etterlyst også før søndagens massedrap.

Rhonda Blackmore i RCMP og politisjef i Regina Evan Bray advarer folk mot å ta kontakt med to menn som er etterlyst etter en serie knivdrap. Foto: Michael Bell / The Canadian Press via AP / NTB
Rhonda Blackmore i RCMP og politisjef i Regina Evan Bray advarer folk mot å ta kontakt med to menn som er etterlyst etter en serie knivdrap. Foto: Michael Bell / The Canadian Press via AP / NTB Vis mer

Klappjakten på de to mennene omfatter også provinsene Manitoba og Alberta. De mistenkte antas å være væpnet og farlige og ble sist sett i provinshovedstaden Regina. Politisjef Evan Bray sa søndag kveld at de tror mennene fortsatt er i byen.

Blackmore ber folk holde seg på trygge steder, ikke nærme seg mistenkelige personer og ikke plukke opp haikere.

Hjerteskjærende

Canadas statsminister Justin Trudeau sier i en uttalelse at angrepene er grusomme og hjerteskjærende, og han takker nødetatene for innsatsen.

– Jeg tenker på dem som har mistet sine kjære, og dem som er såret, sier han ifølge BBC.

Mange sårede

Helsemyndighetene i Saskatchewan innkalte ekstrahjelp for å ta seg av de mange sårede. I tillegg til dem som er kjørt til sykehus, kan andre ha tatt seg til sykehus på egen hånd.

Massakren er blant de verste i canadisk historie. Den alvorligste var da en mann utkledd som politimann skjøt 22 mennesker og satte fyr på boligene deres i Nova Scotia-provinsen i 2020, og året før kjørte en mann med vilje ned ti mennesker i Toronto.

Men massedrap er langt mindre utbredt i Canada enn i USA, blant annet på grunn av langt strengere våpenlovgivning.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer