Ti av elleve beboere som delte bad, ble coronasmittet

Av de elleve beboerne på Metodisthjemmet i Bergen som delte bad, ble ti smittet av coronaviruset.

18 av Bergens 35 coronadødsfall fant sted på Metodisthjemmet som har 46 beboere. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
18 av Bergens 35 coronadødsfall fant sted på Metodisthjemmet som har 46 beboere. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Totalt ble 24 av 46 beboere smittet på det som er Norges hardest rammede sykehjem, skriver Bergensavisen.

Av de smittede døde 18 personer.

BA har fått innsyn i hvordan smitten spredte seg. Der kommer det fram at de hardest rammede var beboere i såkalte dubletter, altså to rom som deler bad. Ti av elleve i slike rom ble smittet.

– Det er nok ikke tilfeldig. Jo tettere man bor, jo lettere er det å bli smittet, sier institusjonssjef Karianne Fedøy Magnussen til avisen.

Det var ifølge siste oppdatering onsdag ingen coronasmittede beboere på sykehjem i Bergen etter at den siste smittede ble erklært frisk, ifølge kommunens hjemmeside.

– Det er gledelig at så mange beboere har blitt friske den siste tiden, og at vi har klart å unngå nye smittetilfeller. Nå er det lite smittespredning i samfunnet, og da blir det også lite smittespredning på sykehjemmene, sa etatsdirektør Anita Wøbbekind Johansen i Etat for sykehjem tirsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer