Thomas er en historisk Oslo-borger

Fabian Stang: - Dette er en milepæl for byen.

(upublisert) Opprettet

Oslo har fått sin innbygger nummer 650.000. Milepælen ble nådd da Thomas Andersen With kom til verden forrige uke.

Gutten, som går inn i historien som Oslos innbygger nummer 650.000, ble født på Ullevål sykehus klokken 4.27 natt til tirsdag i forrige uke.

Mandag dukket Oslos ordfører Fabian Stang (H) opp på barselvisitt med gaver og blomster.

– Dette er en milepæl for Oslo. Det at byen vokser ved at folk flytter hit og får barn her, er et sunnhetstegn og en kompliment til byen, sier Oslos ordfører Fabian Stang (H).

Innbygger nummer 650.000, som var 50 centimeter lang og veide 3.470 gram da han ble født, sov seg rolig gjennom både ordførerpludring og blitsregn.

Donald Duck-følelsen

– Det føles litt som å være i et Donald Duck-blad, der Donald går inn i en butikk og får vite at han er kunde nummer 1 million, humret mor Siv Andersen With, da hun mottok ordføreren og pressen på Ullevål sykehus.

Men om det var akkurat Thomas som kom ut som nummer 650.000, er umulig å vite, understreker sykehuset.

Ifølge statistikernes beregninger ble milepæl-babyen født i løpet av forrige uke. Dermed kan alle de anslagsvis 150 babyene som ble født i hovedstaden den uken, være «den rette». Thomas ble plukket ut for å representere dem alle.

Advarer mot press

Oslo er for tiden den raskest voksende hovedstaden i Europa, og Stang sier byens ordførere må belage seg på å dra på barselvisitter til nyfødte langt hyppigere i årene fremover.

– Det er et kjempeprivilegium, men den raske veksten gir oss selvsagt også noen utfordringer. Det krever at vi leverer på barnehage, skole, fritidsklubber og arbeidsplasser, sier Stang.

Oslo er forventet å vokse med 200.000 innbyggere de neste 15 årene.

Stang har også gjort seg sine tanker om hva slags utfordringer som vil møte Thomas og hans generasjon sammenlignet med tidligere kull med Oslo-barn.

– De barna som fødes nå, de fødes inn i et flerkulturelt samfunn med enorme muligheter til å utvikle seg. Men det er nesten så mange muligheter at vi etter hvert må være forsiktig med å stille for mange krav til barna våre. Hvis vi forventer at barna våre skal bruke alle de mulighetene de har, er jeg litt redd for at det kan føre til at noen ikke blir fornøyd med seg selv hvis de ikke er 100 prosent vellykket, sier Stang. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.