Titusener fikk en ufrivillig forlengelse av ferien da Thomas Cook gikk konkurs. Mandag morgen kom de siste britiske reisende hjem – to uker etter at selskapet gikk over ende. Arkivfoto: Francisco Ubilla / AP / NTB scanpix
Titusener fikk en ufrivillig forlengelse av ferien da Thomas Cook gikk konkurs. Mandag morgen kom de siste britiske reisende hjem – to uker etter at selskapet gikk over ende. Arkivfoto: Francisco Ubilla / AP / NTB scanpix Vis mer

Reiseselskap konkurs

Thomas Cooks passasjerer endelig hjemme etter to uker

Det tok to uker før de siste strandede Thomas Cook-reisende endelig kom hjem til Storbritannia mandag. 140.000 briter var på tur da selskapet gikk konkurs.

Publisert

Et fly fra Orlando i Florida landet i Manchester mandag med 392 passasjerer om bord. Det markerte slutten på operasjon Matterhorn, den største operasjonen i fredstid for å få briter hjem fra utlandet.

Da det tradisjonsrike reiseselskapet gikk konkurs 23. september var rundt 140.000 briter på tur med selskapet som i praksis oppfant den moderne masseturismen. Dermed ble det opp til myndighetene å få dem hjem.

– Det har krevd en ekstraordinær innsats fra alle involverte, sier luftfartsmyndighetenes sjef Richard Moriarty om jobben som nå er avsluttet. 150 fly fra 50 partnere rundt om i verden måtte til for å få logistikken til å gå opp.

I Norge var datterselskapet Ving i gang igjen etter bare én dags opphold. Over 9.000 nordmenn var på tur med Ving da konkursen i morselskapet var et faktum.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer