Reiseselskap konkurs

Thomas Cooks passasjerer endelig hjemme etter to uker

Det tok to uker før de siste strandede Thomas Cook-reisende endelig kom hjem til Storbritannia mandag. 140.000 briter var på tur da selskapet gikk konkurs.

Titusener fikk en ufrivillig forlengelse av ferien da Thomas Cook gikk konkurs. Mandag morgen kom de siste britiske reisende hjem – to uker etter at selskapet gikk over ende. Arkivfoto: Francisco Ubilla / AP / NTB scanpix
Titusener fikk en ufrivillig forlengelse av ferien da Thomas Cook gikk konkurs. Mandag morgen kom de siste britiske reisende hjem – to uker etter at selskapet gikk over ende. Arkivfoto: Francisco Ubilla / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Et fly fra Orlando i Florida landet i Manchester mandag med 392 passasjerer om bord. Det markerte slutten på operasjon Matterhorn, den største operasjonen i fredstid for å få briter hjem fra utlandet.

Da det tradisjonsrike reiseselskapet gikk konkurs 23. september var rundt 140.000 briter på tur med selskapet som i praksis oppfant den moderne masseturismen. Dermed ble det opp til myndighetene å få dem hjem.

– Det har krevd en ekstraordinær innsats fra alle involverte, sier luftfartsmyndighetenes sjef Richard Moriarty om jobben som nå er avsluttet. 150 fly fra 50 partnere rundt om i verden måtte til for å få logistikken til å gå opp.

I Norge var datterselskapet Ving i gang igjen etter bare én dags opphold. Over 9.000 nordmenn var på tur med Ving da konkursen i morselskapet var et faktum.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer