Thingnes Bø på gulljakt igjen, lader opp med pasta og «Katastrofe»

Johannes Thingnes Bø er storfavoritt foran sprinten i skiskytter-VM. Han sover så lenge han kan og bruker norsk listepop til å gire seg opp foran løpet.

Johannes Thingnes Bø har sju gullmuligheter i VM i Östersund. På åpningsdistansen, mixed-stafett, gikk alt etter planen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Johannes Thingnes Bø har sju gullmuligheter i VM i Östersund. På åpningsdistansen, mixed-stafett, gikk alt etter planen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Stryningen ble verdensmester på sprinten i 2015-VM og tok sølv på distansen i 2017. Denne vinteren har han vært helt konge i verdenscupen, og mye tyder på at det blir ekstremt vanskelig å slå ham i Östersund lørdag.

– Det blir viktig å treffe med utgangsfarten. Denne løypa er hardere enn andre verdenscupløyper, og vi skal klatre mange meter på hver runde. Jeg må ha litt å kjøre med på sisterunden. Og så er skytingen alfa og omega. Målet er medalje, slår han nøkternt fast overfor NTB.

Soving og pasta

25-åringens nøkkel til suksess ligger i å gjøre ting slik han har pleid tidligere i vinter. Thingnes Bø forteller om en typisk konkurransedag:

– Vanligvis står jeg opp mellom sju og halv åtte, men i dag sov jeg til halv ti, siden vi går konkurranser i 16-tiden hver dag under VM. Jeg spiser et pastamåltid tre timer før start, og mellom frokost og det måltidet prøver jeg å sove mest mulig eller ligge på sengen og hvile, sier han og fortsetter:

– Jeg får i meg mye væske, og etter måltidet tre timer før start så setter jeg på litt musikk og starter oppbyggingen. Så pakker jeg bagen og gjør meg klar til avreise. Når du kommer på stadion er det NRK-intervju, gjerne en skitest og deretter innskyting. Så går du rett i oppvarming og så til start.

Thingnes Bø forteller ivrig om oppladningen til renn, men blir litt pinlig berørt på spørsmål om hvilken musikk han bruker for å komme i konkurransemodus.

– Det er kanskje det musikkjennere vil karakterisere som dårlig, usunn, norsk musikk. Det er listepop av typen «Katastrofe» og Morgan Sulele og slikt. Jeg blir litt flau over musikkvalgene selv, men jeg synes det klinger bra og gir en god flyt i arbeidet som skal gjøres.

Lite nerver

Og arbeidsoppgavene er mange. Dagen er langt fra ferdig i det målstreken krysses. På VMs åpningsdag torsdag, der det ble gull i mixed-stafett, kom ikke Thingnes Bø seg i seng før over midnatt. Da hadde han vært gjennom halvannen time med intervjuer, medaljeseremoni, kakefeiring, restitusjon og fysioterapi. Heldigvis får stryningen sove godt.

– Blir du ikke nervøs?

– Nei, jeg har ikke vært det i det siste. Jeg var veldig rolig foran mixed-stafetten, og jeg håper at jeg får litt mer tenningsnivå inn i helgen. Det synes jeg er sunt, smiler han før han lister opp de tre løperne han venter tøffest konkurranse fra på sprinten:

– Martin Fourcade, Tarjei (Bø) og Simon Desthieux.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer