Thingnes Bø går for sitt sjette gull – dette er lagene til VM-stafettene

Johannes Thingnes Bø fronter det norske herrelaget i lørdagens stafett i skiskytter-VM. Kometen Juni Arnekleiv fikk ikke plass på kvinnelaget.

Johannes Thingnes Bø fronter det norske stafettlaget i VM. Foto: Javad Parsa / NTB
Johannes Thingnes Bø fronter det norske stafettlaget i VM. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Thingnes Bø har tatt fem gull av fem mulige i mesterskapet i tyske Oberhof. Etter seier på blandet stafett, sprint, jaktstart og normaldistanse, vant han torsdag parstafetten sammen med Marte Olsbu Røiseland.

Stryningen går for sitt sjette gull og sin 30. medalje i VM-sammenheng sammen med storebror Tarjei Bø, Sturla Holm Lægreid og Vetle Sjåstad Christiansen på lørdagens stafett. Der er det norske laget klar gullkandidat.

Det betyr at Johannes Dale og VM-reserve Endre Strømsheim ser løpet fra sidelinjen.

Kvinnelaget

Det norske herrelaget har vunnet alle fire stafettene i verdenscupen denne sesongen. Lørdagens lag har tatt tre triumfer sammen.

For kvinnelaget går Olsbu Røiseland, Ingrid Landmark Tandrevold, Karoline Knotten og Ragnhild Femsteinevik. Røiseland, Tandrevold og Ida Lien var alle med da Norge vant i VM i 2021, men Lien blir ikke å se lørdag.

Dermed blir det norske laget det samme som vant verdenscupstafetten i Ruhpolding i midten av januar. Sverige og Frankrike blir tøffe konkurrenter i lørdagens konkurranse.

Ingen Arnekleiv

Laguttaket betyr at VM-kometen Juni Arnekleiv ikke fikk plass etter at hun endte på henholdsvis 12.- og 13.-plass på sprint og jaktstart.

På normalen ble det tyngre for Dombås-utøveren. Der bommet hun åtte ganger og endte sist av de norske.

Det norske laget har vunnet de tre siste VM-stafettene, men uten Tiril Eckhoff kan det bli tøft å forsvare triumfene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer