Therese Johaug tok sitt første individuelle OL-gull – utklasset konkurrentene i skiathlon

Therese Johaug hadde full kontroll på kvinnenes 15 kilometer skiathlon lørdag. Langrennsstjernen tok med det sitt første individuelle OL-gull.

Therese Johaug knuste konkurrentene i skiathlon lørdag. Her er hun på vei ut i ledelse etter skibytte midtveis. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Therese Johaug knuste konkurrentene i skiathlon lørdag. Her er hun på vei ut i ledelse etter skibytte midtveis. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Løpet tok fart ved skibytte midtveis. Da var det kun fire løpere i tet, og Johaug var først. Hun viste deretter styrke på skøytedelen og knuste konkurrentene.

Foran OL var stillingen 2-2 mellom rivalene Johaug og Frida Karlsson i verdenscupen denne sesongen. Dermed var det duket for en skikkelig gullkamp lørdag. Karlsson hadde imidlertid lite å stille opp på skøytedelen. Ved passering 10 kilometer var gapet på hele 26 sekunder, og løperne bak Johaug konsentrerte seg om kampen om de øvrige medaljene.

Det var knyttet spenning til hvordan det norske laget skulle respondere på løypa i høyden. Konkurrentene kom til Kina noen dager før, og fikk med det litt ekstra tid til forberedelser. Det skulle ikke vise seg å være noe problem for Johaug, som knallet til fra start og ledet i store deler av løpet.

Mot slutten av klassiskdelen knallet Johaug til og skapte en liten luke til de største konkurrentene. Ved skibytte var det kun tre andre løpere innfor fem sekunder bak Johaug. Derfra og ut ga hun som nevnt fra seg svært lite, og gikk i mål i ensom majestet. Med det sikret hun sitt første individuelle OL-gull.

Fra før har hun sølv og bronse fra OL i 2014. Hun tok gull på stafetten under OL i Canada i 2010.

Ragnhild Haga og Helene Marie Fossesholm deltar også for Norge, men de har ennå ikke kommet i mål.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer