Snøskred i Canada

The North Face-team fryktes omkommet i snøskred

Tre klatrere fra Global Athlete-teamet til den amerikanske sportsgiganten The North Face fryktes omkommet i et snøskred i Canada.

Publisert

Den amerikanske alpinisten Jess Roskelley og de to østerrikske klatrerne David Lama og Hansjörg Auer ble tatt av et snøskred i Banff-nasjonalparken i Alberta i Canada onsdag.

De tre mennene var i ferd med å bestige østveggen av 3.295 meter høye Howse Peak da de ble tatt av skred. Fare for nye skred i området gjør at det ennå ikke er satt i verk leting etter dem, og de antas derfor omkommet.

De tre var på oppdrag for sportsutstyr-produsenten The North Face, som i over 50 år har sponset klatrere, alpinister, løpere og andre idrettsutøvere verden over.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.