The Guardian: Boris Johnson deltok på pizzafest under nedstengningen

Statsminister Boris Johnson skal ha vært med på en sammenkomst i No. 10 Downing Street under nedstengingen i mai i fjor, forteller kilder til The Guardian.

Stormen rundt Storbritannias statsminister Boris Johnson fortsetter torsdag. Ifølge The Guardian skal han ha deltatt på en samling, som ikke var i tråd med gjeldende smittevernregler, 15. mai i fjor. Foto: Tolga Akmen/Pool via AP/NTB
Stormen rundt Storbritannias statsminister Boris Johnson fortsetter torsdag. Ifølge The Guardian skal han ha deltatt på en samling, som ikke var i tråd med gjeldende smittevernregler, 15. mai i fjor. Foto: Tolga Akmen/Pool via AP/NTB Vis mer
Publisert

Statsministeren skal ha vært til stede med de ansatte i om lag 15 minutter i et selskap i statsministerboligen 15. mai i fjor, skriver avisen.

På det tidspunktet var landet inne i sin første omfattende koronanedstenging, og det var kun lov å samle to personer fra forskjellige husholdninger utendørs, med to meters mellom.

Ifølge kildene skal omtrent 20 ansatte ha drukket vin og sprit og spist pizza etter en pressekonferanse samme dag. Noen oppholdt seg på kontorer inne i No. 10, mens andre var i hagen på baksiden.

Statsministeren hadde en rekke møter 15. mai, inkludert et kort møte med daværende helseminister Matt Hancock og hans stab, i hagen etter en pressekonferanse, sier en talsperson for Johnson.

– Statsministeren gikk opp i boligen kort tid etter kl. 19. Et mindre antall ansatte som skulle jobbe, ble igjen i hagen deler av ettermiddagen og kvelden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer