The Athletic: Haaland-klausul på to milliarder kroner slår inn i 2024

Erling Braut Haaland har et punkt i Manchester City-avtalen som gjør at han kan kjøpes fri for to milliarder kroner fra sommeren 2024, hevder The Athletic.

Erling Braut Haaland skal ha en utkjøpsklausul i Manchester City på to milliarder kroner som slår inn sommeren 2024. Foto: Jon Super / AP / NTB
Erling Braut Haaland skal ha en utkjøpsklausul i Manchester City på to milliarder kroner som slår inn sommeren 2024. Foto: Jon Super / AP / NTB Vis mer
Publisert

City-manager Pep Guardiola avviste nylig at det finnes en slik utkjøpsmulighet.

– Det er ikke sant. Han har ikke en klausul for Real Madrid eller noen andre lag, sa Guardiola til VG.

Men ifølge The Athletic er det en klausul i Haalands kontrakt. Nettstedet mener å vite den slår inn sommeren 2024 og gjelder for alle klubber utenfor Premier League.

Utkjøpsbeløpet starter på 200 millioner euro (2,08 milliarder kroner), men The Athletic skriver at summen blir mindre for hvert år som er igjen av Haaland-avtalen. Jærbuen er i utgangspunktet bundet til City fram til juni 2027.

I tillegg til en svær overgangssum må også kjøpende klubb betale kostnader knyttet til agenthonorar og bonuser. Totalsummen for nordmannen vil bli astronomisk høy for en eventuell ny klubb.

Haaland har bøttet inn mål for de lyseblå fra Manchester i debutsesongen. Han står med 20 mål og tre målgivende pasninger etter kun 13 kamper.

Tirsdag kveld venter et nytt møte med FC København i Champions League. For en uke siden vant Manchester City 5-0 i egen storstue, og Haaland scoret to mål mot danskene før han ble byttet ut i pausen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer