The Athletic: Erling Braut Haalands overgang til Manchester City bekreftes denne uken

Erling Braut Haaland fortsetter fotballkarrieren i Manchester City fra sommeren av. Det melder det anerkjente nettstedet The Athletic.

Erling Braut Haaland får oppfylt drømmen om å spille i Premier League. Foto: Lise Åserud / NTB
Erling Braut Haaland får oppfylt drømmen om å spille i Premier League. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge nettstedet vil avtalen bli offentliggjort om få dager. Det oppgis ingen åpne kilder i saken, men henvises til «kilder i Tyskland».

I helgen uttalte klubbledere i Dortmund at det kunne komme en avklaring denne uka.

Haaland har en utkjøpsklausul i sin kontrakt (løp til sommeren 2024) med Borussia Dortmund. Den skal være på cirka 750 millioner kroner i overgangssum og kunne bare utløses i løpet av denne sesongen.

Spekulasjonene har vært mange rundt Haalands framtid, særlig gjennom denne sesongen. Foruten Manchester City har Real Madrid vært favoritt til å sikre seg kraftspissens underskrift. Også Barcelona har vært nevnt relativt hyppig.

Haalands far Alfie har vært sentral i prosessen sammen den nå avdøde agenten Mino Raiola. Pappa Haaland spilte selv for blant andre Manchester City i sin proffkarriere.

Haaland ble hentet til Dortmund fra Salzburg like før nyttår i 2019. I løpet av tiden i Bundesliga vokste han raskt til å bli en av verdens beste spisser, og han scoret omtrent et mål i snitt per kamp for den tyske storklubben. Han vant den tyske cupen med Dortmund i 2020/21 og står også med to ligatitler og et cupgull for Salzburg.

21-åringen har også gjort det meget sterkt for Norges landslag, der han har scoret 15 mål på 17 kamper.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer