Testet negativt flere ganger - døde av covid-19

En beboer ved Nordseterhjemmet i Oslo er død på grunn av covid-19. Dødsfallet skjedde 7. mai. En test tatt etter dødsfallet viste at vedkommende var smittet.

Mange beboere på Nordseterhjemmet i Oslo har dødd av covid-19. Nå har kommunen fått bekreftet det ellevte dødsfallet ved sykehjemmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Mange beboere på Nordseterhjemmet i Oslo har dødd av covid-19. Nå har kommunen fått bekreftet det ellevte dødsfallet ved sykehjemmet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge Oslo kommune hadde beboeren tidligere testet negativt for covid-19 flere ganger, men ble likevel behandlet som smittet fordi vedkommende har hatt indikasjoner på smitte.

Nordseterhjemmet har hatt et stort utbrudd der flere beboere og medarbeidere har blitt smittet. Dødsfallet som nå er bekreftet, er det ellevte coronarelaterte dødsfallet ved sykehjemmet.

Fem beboere og 24 medarbeidere har blitt friske etter å ha vært smittet. Det er ingen nye registrerte smittede ved sykehjemmet siden 29. april, opplyser kommunen.

– Vi har gjennomført en internrevisjon og har også bedt Fylkesmannen gjennomføre et eksternt tilsyn av Nordseterhjemmet. Alle med indikasjoner på smitte har blitt testet. Vi har gjennomført 257 tester av beboere og medarbeidere. Vi jobber for å hindre ytterligere smitte. Det er positivt at det ikke har blitt oppdaget nye smittede siden slutten av april, sier etatsdirektør Helge Jagmann i sykehjemsetaten i en kommentar.

Totalt har 32 beboere dødd på grunn av coronaviruset på sykehjem i Oslo. Beboere på langtidsinstitusjoner har vært spesielt hardt rammet. Snittalderen på beboerne på sykehjemmene i Oslo ligger på rundt 85 år, og de fleste har flere sykdommer.

Ifølge kommunen har 33 av 39 langtidshjem ikke beboere som er smittet. Ti sykehjem er blitt smittefrie etter å ha hatt smitte tidligere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer